Mások ezeket rendelték

Csipkebogyó hús
50g/csomag Influenzás, meghűléses időszakban rendszeres fogyasztása javallott. Vegyszermentes, vadon gyűjtött. A csipkebogyóból készült tea antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, megtalálható benne többek között kalcium, magnézium, cink, vas, A-, C-, E- és K-vitamin is. Koffeint ezzel szemben nem tartalmaz, így gyermekek számára is ideális választás lehet. Nem szabad forrázni, hiszen a C-vitamin hő hatására elbomlik. Enyhe vízhajtó hatása lehet. Szabályozza az erek áteresztőképességét, erősíti az érfalakat, ezáltal gyorsítja a véráramot. Ennél fogva érszűkület, érelmeszesedés megelőzésére, kezelésére használható. Napi, rendszeres fogyasztása az őszi-téli időszakban – a csipkebogyó immunerősítő hatása miatt – segít a fertőzések, megfázások, nátha megelőzésében. Vércukorszint-szabályozó hatása miatt cukorbetegeknek is ajánlott. Terhesség és szoptatás alatt is fogyasztható. Elkészítése: 1 tk/ 2 dl szűrt, visszahűtött, langyos víz. Ebben áztatjuk min. 3-4 órát, de ajánlott egy egész éjszakát. Utána szűrjük, ha szükséges kissé melegítjük, de nem forraljuk!

HePipi Étkezési tojás L méret 10 db
Mást szerettem volna, mint egyszerű, házi tojást árulni, és úgy érzem, nemcsak, hogy sikerült ezt kiviteleznem, de a vásárlóim részéről is célt ért az üzenetem. Egyre több a tudatos vásárló, a magyar termék iránti kereslet fontossága, a nyugodt, stresszmentes állattartást előnyben részesítők aránya. A HePipi farmon a tyúkok szabadtartásban vannak, a friss levegőn kapirgálhatnak naphosszat, élvezik a napsütést, de biztosított a menedék is számukra. A takarmányuk nem tartalmaz hozamfokozókat, tojássárgító porokat, ipari melléktermékeket, ellenben rengeteg zöld takarmányt, biobúzát és kukoricát fogyasztanak. Én örömömet lelem a vitalitásukban, ők pedig kiváló minőségű tojásokkal hálálják meg a törődést, ezzel járulva hozzá az egészségetekhez.

liofilizált gombapor
100 % fagyasztva szárított gomba porítva - teheted rántottába vagy bármilyen neked tetsző ételbe. Elegendő belőle egy késhegynyi is, annyira erőteljes ízhatású. Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről. De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás? Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben. A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? - Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent. A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.