Mások ezeket rendelték
KRIMBO Kolbász, érlelt, szárított, vcs., cca. 0,4kg
KRIMBO Kolbász - szárításos érleléssel készült füstölt paprikás kolbász- 100g késztermék 153g sertéshús felhasználásával készült Összetevők: sertéshús, szalonna, fűszerek, tengeri só, Hozzáadott tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz! Gyártó: Meatos Húsműhely Kft. 9121 Győrszemere, Liget u.7. e-mail: meatos.food@gmail.com Átlagos tápérték 100g termékben* Energia: 1982kJ/ 479kcal Zsír: 43g, amelyből telített zsírsav: 18g Szénhidrát: 1,0g, amelyből cukor: 0,6g Fehérje: 22g, Só: 3,6g *A feltüntetett tápérték adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat. Tárolás: 20°C alatt, száraz, hűvös, helyen függesztve - 1 pár Kolbász tömege: cca. 400g A pontos vételár a megrendelt termék mérése után lesz meghatározva! A legnagyobb elismerés, ha visszatérsz. - KRIMBO
Levendula szörp
Levendula varázslat palackba zárva! Fedezd fel a Levendula Álom Kert kézműves levendula szörpjét – igazi nyári felfrissülés, tele illattal, ízzel és nyugalommal! Hűsítő, enyhén virágos ízvilág Kézzel szedett gyógynövényből Citrommal és kevés cukorral, természetesen tartósítva Kiváló fröccshöz, limonádéhoz vagy desszertekhez Tölts egy pohár nyugalmat – nálunk készült, szeretettel!
Liofilizált szamóca
100 % fagyasztva szárított szamóca szeletek, 20 gr-os kiszerelésben, visszazárható tasakokban csomagolva Friss, egészséges, ropogtatnivaló chips. Könnyen magaddal viheted, a visszazárható tasak sokáig megőrzi roppanósságát a gyümölcsnek. Sportoláshoz, túrázáshoz, müzlibe vagy amikor jól esik valami finomat és egészségeset ropogtatni. Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről. De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás? Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben. A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? - Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent. A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

