A fehér színű, enyhe zamatú, repceméz a legmagasabb szőlőcukor tartalmú fajtaméz ami már a pörgetés után 1-2 héten belül kristályosodik. Ez a folyamat nagyban növeli eme méz fajta élvezeti értékét: az eredménye ugyanis egy kristályosan fehér színű, zsírszerű és kellemes szőlőcukor ízű méz (a gyerekek kedvence). Mivel a repceméz kevésbé savas méz, gyakran javasolják gyomorsavtúltengés esetén napi egy-egy kanálnyi adag elfogyasztását. Magas vastartalma miatt, vérszegénység ellen ajánlott.
A fehér színű, enyhe zamatú, repceméz a legmagasabb szőlőcukor tartalmú fajtaméz ami már a pörgetés után 1-2 héten belül kristályosodik. Ez a folyamat nagyban növeli eme méz fajta élvezeti értékét: az eredménye ugyanis egy kristályosan fehér színű, zsírszerű és kellemes szőlőcukor ízű méz (a gyerekek kedvence). Mivel a repceméz kevésbé savas méz, gyakran javasolják gyomorsavtúltengés esetén napi egy-egy kanálnyi adag elfogyasztását. Magas vastartalma miatt, vérszegénység ellen ajánlott.