Mások ezeket rendelték

Kistermelői Házi Csalamádè 900 gramm
Házi készítésű csalamádè, frissen, szeretettel kèszítve, saját gazdaságunkból származó alapanyagokból. Nálunk nem csupán egy köret, hanem egy valódi ízèlmèny. Tökéletes választás bármilyen ètkezèshez, legyen szó egy finom hètvègi ebèdről, vagy egy ünnepi alkalomról. Mièrt válaszd a mi csalamádènkat? - Regeneratív gazdaságunkból származó alapanyagokból készül. - Házias íz, nincs benne mesterséges adalèkanyag, a családi recept alapján gondosan elkèszítve. - Megtalálhatja a megszokott ízek mellett a csökkentett cukortartalmú, ès èdesítőszer mentes változatokat is. Összetevők: káposzta, uborka, hagyma. Hűtőben tárolandó!

Friss fürjtojás
Friss fürjtojásaink saját gazdaságunkból kerülnek eladásra. Vitaminokban, fehérjékben, és ásványi anyagokban gazdagabb mint a tyúk tojás. Tojásallergiások is fogyaszthatják. Szalmonella mentes. Szív barát. Alacsony zsír és koleszterin tartalma miatt diétázók is fogyaszthatják. Elősegíti az agy jobb működését. Aki fogyasztja annak nő a stressz-tűrő képessége. Energia növelő hatású. Pozitívan hat a migrénre, frontérzékenységre. Jó hatással van a cukorbetegekre. Kismamáknak fokozottan előnyös. Mérsékli a fogszuvasodást, hajhullást. Afrodiziákum. Kozmetikum. Az egészségre gyakorolt jótékony hatását a ,, Fürjtojás maga a csoda" internetes oldalon olvashatja el. Érdemes a fürjtojást kúrának is utána nézni, mivel közel 100 betegség orvosolható vele.

Fűszersó fokhagymás
Fűszersó fokhagymás 40 gr 100 % fagyasztva szárított hazai fokhagymából és parajdi sóból készült fűszersó, amely adalékmentes, vegán, vega, paleo Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről. De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás? Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben. A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? - Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent. A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.