Ivólé sürítmèny!!! Összetevők:szőlő,szilva,körte,cukor Tartósítószert,aromát és mesterséges színezéket nem tartalmaz! Felbontás után hűtőben tárolandó! Kiszerelés :500 ml
Szuperegészséges zöldségek sütőben sütve,zöldségkrém-ezüst minősítés Magyar Ízek Versenye 2025 Összetevők:édesburgonya,cékla,alma,lilahagyma,fokhagyma,só,bors,egy csipet Provence fűszerkeverék,olívaolaj Felhasználható:tésztához,húsokhoz,salátákhoz Kiszerelés:220 ml Tartósítószert,aromát és mesterséges színezéket nem tartalmaz!
Padlizsánkrém más néven Vinetta A Padlizsánt megsütöm parázson, addig míg szenes nem lesz a héja. Megtisztítás után régen fakéssel hogy a magjait ne roncsoljuk össze, napjainkban pépesre törjük. Házilag készített majonézzel dúsítjuk. Összetevők: Házi tojásnak a sárgája, mustár, napraforgó olaj, só, bors, vöröshagyma. Kedves Vásárlóink! Padlizsánkrémünk egyedisége abban rejlik, hogy frissen készül, friss fogyasztásra. A kulináris élvezeteket szem előtt tartva, nincs hő kezelve és nincs benne tartósítószer. Szavatossági ideje kézhezvételtől számítva 1 hét. Utána az élvezeti értéke csökken. Amikor megkapta az üveg padlizsánkrémünket tegye hűtőszekrénybe és napokon belül fogyassza el! Jó étvágyat kívánunk Kalotaszeg ízei Melinda és Gabi
Paradicsom Pesto szőlőmagolajjal 100 gr Összetevők: paradicsom (min. 51%), olívaolaj, parmezánsajt (Grana Padano), bazsalikom, mandula, fenyőmag, bio napraforgóolaj, szőlőmagolaj fokhagyma, bio citromlé, só.
Paradicsomlé 0,7 dl Tartósítószer mentes zöldséglé. Összetevők: paradicsom, só,hagyma,cukor. Saját termelésből származó, vegyszermentes zöldségből.
Köves malmon őrölt búzalisztünkből készült kovászos kenyér talajmegújító gazdálkodásunkból. Összetevök: liszt, víz, parajdi só
Paszulyos Zakuszka, más néven Babos A zakuszka eredetileg Örményországból vagy Grúziából származó, de Moldován keresztül Erdélybe került és ott igen népszerű, kenyérre kenhető, különféle zöldségekből és paprikából készült krém, amely felhasználható az ételek ízesítésére, illetve tésztaételekhez is hozzáadott mártásként. Összetevők: Vöröshagyma, pritaminpaprika, parázson sült padlizsán, sárgarépa, paszuly (bab), paradicsomlé, só, bors, babérlevél, napraforgóolaj, Na-Benzoát.
Köves malmon őrölt búzalisztünkből készült kovászos kenyér parajdi sóval talajmegújító gazdálkodásunkból. Összetevök: liszt, víz, parajdi só
Gyógynövényszörp Összetevők:pipacsvirág-főzet, cukor, citrom, citromsav 500ml Hőkezeléssel tartósítva, felbontás után hűtve tárolandó! Nem tartalmaz tartósítószert, aromát, ízfokozót és mesterséges szinezéket. A pipacs az egyik legjobb gyógymód a különböző megbetegedések kezelésére, ugyanis remek köhögéscsillapító és nyugtató hatású. Pipacs szirom hatóanyagai: - nyálkaanyag - antocián- glikozidok - rhoeadin Gyógyhatása: - köhögéscsillapító (száraz köhögés, rekedtség) - görcsoldó - idegnyugtató - csökkenti a fokozott szívdobogást
Szilvalekvár kizárólag első osztályú-, hibátlan-, vegyszermentes szilvából. Hozzáadott cukor < 10% Kiszerelés 315ml - 350g
A propolisz alapjában egy ragacsos, barnás, édeskés illatú, gyantaszerű anyag, amit a méhész a begyűjtés után nagy tisztaságú alkoholban felold, majd szűrés után palackozza azt. A méhek a kaptár védelmére használják a betolakodó gombák, virusok, baktériumok és más kórokozók ellen. Alapanyagát a környezetükben található növények rügyeiről és fiatal hajtásairól gyűjtik. A méhek propoliszt használnak a kaptár fertőtlenítésére, a kaptár belső falaira vékony réteget visznek fel, ezzel megakadályozva a kórokozók elszaporodását. A legfőbb propoliszforrás például a fekete nyár, fenyő, tölgy, éger és a napraforgó. FELHASZNÁLÁSA: A propolisz-tinktúra egy sötét színű, mézes-alkoholos illatú folyadék, melyet fogyaszthatunk kockacukorra, mézre, kenyérre cseppentve esetleg joghurtba keverve. Rendszeres fogyasztásával megelőzhetőek különböző vírusos, bakteriális és gombás fertőzések. Gyulladáscsökkentő hatását kihasználhatjuk légúti, húgyúti fertőzések, influenza vagy gyomorfekély esetén. (Vízbe, teába vagy más folyadékba ne keverjük, mert a propolisz egy ragacsos rétegként a pohár falán kicsapódik és így nem hasznosul.) A propolisz jótékony hatásait nemcsak belsőleges, hanem külsőleges kezelés során is kihasználhatjuk. Töményen vagy krémbe keverve. Propolisszal hatékonyan kezelhetők nehezen gyógyuló sebek, égési sérülések, horzsolások, a herpesz és az afta. Ismert fájdalomcsillapító hatása, csökkenti a vérnyomást és javítja a szervezet ellenálló képességét. IMMUNERŐSÍTÉS: A propolisz nagyszerű immunerősítő, különösen azoknak ajánlott, akik légúti felülfertőződésekre, arc- és homloküreg gyulladásra vagy torokgyulladásra hajlamosak, azoknak, akik a náthás időszakokban könnyen, esetleg többször is megbetegszenek, illetve azoknak, akik lassan épülnek fel a megfázásból. A propolisz kúraszerű alkalmazásával megelőzhetővé válik a nátha, az influenza és azok szövődményei, valamint csökkenthető a gyógyulás ideje. ADAGOLÁS: Felnőtteknek: általános immunerősítés esetén naponta kb. 20-30 csepp, de egy-egy konkrét betegség, panasz esetén kúraszerűen (2-3 hétig) nagyobb (30-50 csepp) mennyiségben lehet fogyasztani. Gyermekeknek: Gyerekeknek az alkoholtartalom miatt sokkal inkább a propoliszos méz rendszeres fogyasztása ajánlott. Legfeljebb 10 csepp naponta a mézbe keverve. A folyamatos használat nem javasolt. Célszerű 3-4 hetente 1 hét szünetet tartani. FONTOS! Viszonylag ritka, de előfordulhat propolisz allergia! Ezért ha bármilyen formában először használod, mindig győződj meg róla: nem vagy rá allergiás! Mielőtt elkezdenél egy kúrát, el kell végezni egy tesztet néhány csepp propolisz külső vagy belső használatával. Nem kell tőle megijedni, a probához használt 1-max 2 csepp teljesen veszélytelen mennyiség. Ha jelentkeznek zavaró vagy irritáló, gyulladásos tünet, légúti hurut, vagy kipirosodik a bőr, ne használd a propoliszos készítményt!