A borsmenta levelei friss, hűsítő ízt adnak ételeknek és italoknak, például salátáknak, desszerteknek és limonádéknak. 1 db kb.100 g súlyú.
Fűszernövényként húsokhoz, halakhoz, joghurtos mártásokhoz kiváló. Teája nyugtató hatású, segíthet az alvásproblémákon és az emésztési gondokon, mely friss vagy szárított levelekből készíthető.Frissítő ital, szörp készíthető belőle.Lekvárokhoz ízesítőként használható. 1 db csokor kb.100g
Fűszersó fokhagymás 40 gr 100 % fagyasztva szárított hazai fokhagymából és parajdi sóból készült fűszersó, amely adalékmentes, vegán, vega, paleo Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről. De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás? Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben. A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? - Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent. A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.
Kertünk legjava aprítva-sózva,hogy ételeink még finomabbak legyenek! Összetevők:sárgarépa,fehérrépa,zeller,karalábé,póréhagyma,paprika,só
Friss kakukkfű csokorban BIOgazdaságból. A kakukkfű népszerű fűszer, amelyet húsételekhez, levesekhez, mártásokhoz és zöldségekhez használhatunk. Intenzív aromája miatt kiválóan illik mediterrán és magyar ételekhez is. 1 csokor kb.100 g súlyú.
Fűszernövényként húsételek, levesek, mártások és saláták ízesítésére használható.
Narancs Cukor kandírozott narancshéjjal 200 gr Narancs Cukor kandírozott narancshéjjal Kiszerelés: 200 gr/üveg Ennek a készítménynek erős, fűszeres íze van, finom muskotályos jegyekkel, napsütötte lédus narancs illattal. Ez az intenzív narancsos íz finomítja a süteményeket, krémeket, fagylaltokat és parfé-készítményeket, de a vad-, hús- és baromfi-ételeket vagy a vöröskáposztát is. Akár koktélokhoz, limonádéhoz is használhatjuk. Összetevők: kezeletlen narancshéj kandírozva, cukor.
Az oregánó az olasz és mediterrán konyha egyik alapfűszere. Kiválóan illik pizzákhoz, tésztákhoz, paradicsomos ételekhez, húsokhoz és salátákhoz.
Provance Fűszerkeverék a Zalka Major Portájáról. Kertem fűszer-, és gyógynövényeinek legjavát válogattam össze ebbe a fűszerkeverekbe, melyek az utaktól távol, erdővel határolt kertemben teremnek. Összetevők: Rozmaring, Bazsalikom, Majoranna, Oregánó, Petrezselyem, Levendula, Kakukkfű, és egy csipet Édeskömény. Kiszerelés: 10 gramm/ tasak
Friss rozmaring csokor BIOgazdaságból. A rozmaring intenzív aromája miatt kiválóan illik grillezett húsokhoz, sültekhez, szószokhoz, pizzákhoz és salátákhoz. Süteményekhez is használható, például rozmaringos kekszek vagy gyümölcsdesszertek ízesítésére. 1 db csokor kb.100g súlyú.