Rábaközi Kosárközösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Befőttek, lekvárok

Szűrés
Új termékek
Csak új termékek
Allergének
biodinamikus, bio
tojásmentes
gluténmentes
tejmentes
cukormentes
sls free
Állatkísérletmentes
Pálmaolajmentes
Parabénmentes
Lejárat közeli termék
Előrendelhető termék
vegán
Ajándékcsomag
További szűrők
Ár szerint

Almáspite lekvár

Almáspite lekvár – Egy kanálban az otthon íze!  Hozd vissza a nagymama almás pitéjének varázsát minden falattal! Ez a különleges lekvár a lédús almák, az illatos fahéj és a házi sütemények hangulatát idézi meg, hogy bármikor élvezhesd a nosztalgikus édességet.   Miért válaszd az Almáspite lekvárt? - természetes alapanyagok: gondosan válogatott almák és hagyományos recept alapján készült.   - több, mint lekvár: nemcsak pirítósra, hanem süteményekbe, palacsintába, vagy akár egy forró teába keverve is tökéletes.   - ünnepi ízek egész évben: a fahéjas almás ízvilág bármely pillanatot különlegessé tesz!   Tedd még meghittebbé az otthoni reggeliket vagy ajándékozz egy kis "otthon ízét" szeretteidnek!   Rendeld meg most, és édesítsd meg a mindennapokat!

1650 Ft / db
7.78 Ft/ml

Cikesz lekvár, 200gr, diétás

Cikesz lekvár, diétás, 200gr Tartalmaz: csipkebogyó, naspolya, almalé, dw1:4, pezsgő, ginzeng, hibiszkusz virág, szerecsendió virág, menta, na-benzonat Tartósítószer: na-benzonat Kiszerelés: 200gr Cikesz - amikor a természet mesélni kezd Ez nemcsak egy lekvár. Ez egy elvarázsolt erdei ösvény, ahol a naspolya és a csipkebogyó kézen fogva sétálnak, miközben az almalé csendesen muzsikál. Az édesítő épp csak egy puszit dob a végére, hogy minden íz a helyére kerüljön. A cikesz nem áll meg itt - megcsillan benne a pezsgő könnyedsége, egy korty ginzeng bölcsessége, a hibiszkusz virág színpompája és a szerencsendió virágának meleg ölelése. A végén a menta suttog valamit, friss, szabad és épp annyira vad, amennyire kell. Egy üvegbe zárt tündérmese!

2100 Ft / db
10.5 Ft/g

Cukormentes feketeribizli lekvár

Cukormentes feketeribizli lekvár – Természetes íz, kompromisszumok nélkül. Élvezd a feketeribizli karakteres, fanyar-édes ízét anélkül, hogy cukrot fogyasztanál! Ez a lekvár eritrittel és steviával készül, így azok számára is ideális, akik figyelnek a szénhidrátbevitelre, diétáznak vagy cukorbeteg étrendet követnek. A gazdag gyümölcstartalomnak köszönhetően intenzív ízélmény minden kanálban! Főbb jellemzők: Cukormentes  Magas gyümölcstartalom  Kézműves eljárással készült  Ideális diétás étrendhez  Összetevők: Feketeribizli, eritrit, stevia, pektin, citromlé. Tartósítószert nem tartalmaz. Tipp: Tökéletes reggeli pirítóshoz, zabkásába, joghurthoz vagy akár sütemények egészségesebb változataihoz. Felbontás után hűtést igényel. 

2500 Ft / db
9.62 Ft/ml

Ecetes almapaprika

720 ml Összetevők: paprika, ecet, só,cukor,,olaj, fűszerek  Hőkezeléssel tartósítva, tartósítószert nem tartalmaz.

1300 Ft / db
1300 Ft/db

Ecetes cékla

Ecetes cékla 720 ml Összetevők: cékla, víz, cukor, só, ecet, fűszerek,  Vegyszermentes zöldségből készült savanyúság, tartósítószer nélkül.  Hőkezeléssel tartósítva, felbontás után hűtve tárolandó. 

1300 Ft / üveg
1.81 Ft/ml

Erdei gyümölcslekvár

Erdei gyümölcslekvár 212 ml Összetevők: meggy, eper, ribizli, áfonya,cukor, fűszerek, pektin. NEM TARTALMAZ; tartósítószereket; mesterséges színezéket ízfokozókat. Felbontás után hűtve tárolandó!

1650 Ft / db
1650 Ft/db

Feketeribizli lekvár

Feketeribizli lekvár Feketeribizli lekvár  A feketeribizli különleges, karakteres íze lekvár formájában még inkább kibontakozik. Ez a kézműves lekvár nemcsak fanyar-édes ízével, hanem magas gyümölcstartalmával és telt aromájával is kitűnik. Ideális reggeli pirítóshoz, joghurthoz, süteményekbe, vagy akár sajttálak mellé is. Főbb jellemzők: Gazdag, mély ízvilág – a feketeribizli intenzív, enyhén fanyar karaktere különleges élményt nyújt Magas gyümölcstartalom – minimum 80% feketeribizli minden üvegben Kézműves termék – hagyományos eljárással, kis mennyiségben főzve Természetes összetevők – tartósítószer- és mesterséges aroma nélkül Összetevők: Feketeribizli, cukor, pektin, citromlé. Felbontás után hűtést igényel. 

2500 Ft / db
9.62 Ft/ml

Fermentált Cékla 200 gr

A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség.  A céklát fokhagymával és vöröshagymával savanyítottam.  Fogyasztási javaslat: magában, vagy salátába keverve, illetve köretnek ajánlom bármely főétkezés mellé, de wrap, levesbetét, vagy szendvics feltét is lehet belőle. Minden alapanyag vegyszermentes termesztésből származik.  Összetevők:  cékla, hagyma, fokhagyma, gyógyszerkönyvi tisztaságú só, energetizált víz.  Kiszerelés: 200 gramm/üveg 

2500 Ft / db
12.5 Ft/g

Fermentált Csicsóka-Cékla 200 gr

Fermentált Csicsóka-Cékla  Kiszerelés: 200 gramm/üveg A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség.  Előnye, hogy kevés kalóriát tartalmaz, viszont van benne B- és C-vitamin, béta-karotin, cink, foszfor, kalcium és magnézium, rejt aminosavakat is. A csicsókát először célszerű csak kis mennyiségben fogyasztani, mert aki érzékeny rá, annál puffadást, gázosodást is kiválthat. Ez a hatás a fermentálással teljesen kizárható. Fogyasztási javaslat: magában, vagy salátába keverve, illetve köretnek ajánlom bármely főétkezés mellé, de wrap, levesbetét, vagy szendvics feltét is lehet belőle. Minden alapanyag vegyszermentes, bio termesztésből származik.    Akinél a csicsóka sütve, főzve emésztőrendszeri problémákat o Összetevők: cékla, csicsóka, energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só.  

2500 Ft / üveg
12.5 Ft/g

Fermentált cukkini kaporral 200 gr

Fermentált cukkini kaporral 200 gramm/ üveg Összetevők: bio cukkini, kapor, energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só.  A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. A fermentáció során a zöldségek nehezen emészthető, a nyersen puffadást okozó rostjai felpuhulnak, ugyanakkor a bennük lévő vitaminok és nyomelemek nem bomlanak le, hanem a szervezet számára sokkal könnyebben feldolgozhatóvá válnak. Úgy is mondhatnánk, hogy a fermentáció során „előemésztés történik”. Tudjuk, hogy amit meg tudunk emészteni, az tud felszívódni, hasznosulni ideális esetben. Egy rosszul működő emésztőrendszernek, amely nem képes megfelelően emészteni, ezek a már „előemésztett” zöldségek nem okoznak olyan terhelést, mint a nem fermentált társaik. A tejsavas erjesztésen átesett zöldségek kicsit olyanok, mintha plusz emésztőenzimeket öntetnénk a gyomrunkba, ami által az emésztés hatékonyabbá válik. A fermentált zöldségek által jut hozzá a bélrendszerünk olyan hasznos baktériumokhoz, amelyek segítik a szervezet emésztését. A fermentálási folyamat során olyan élő probiotikus baktériumkultúrák alakulnak ki, melyek a bélflóránkat táplálják. Probiotikumként táplálják szervezetünket, segítik az emésztőrendszerben található baktériumkultúrák munkáját. A baktériumok előállítanak fehérjebontó, szénhidrátbontó enzimeket a bélben. Valamint beállítják a szervezet sav-bázis egyensúlyát, így a káros baktériumok nem képesek megtelepedni ebben a helyreállított közegben. Beállítják a gyomorsav ideális szintjét. A probiotikumok a szervezetbe jutva biztosítják a bélhámsejtek egészséges működését. A zöldségek vitamintartalma is emelkedik a fermentálás során: sokkal magasabb a fermentált káposzta C-vitamin tartalma, mint a nyers vagy a párolt káposztáé, emellett van benne B12 és folsav is. A C-vitamin mellett tehát más vitaminok és ásványi anyagok is sokkal nagyobb mértékben vannak jelen a savanyított zöldségekben, mint a nyers ételekben. Minden általam készített fermentált termék, 100% bio, vegyszermentes alapanyagból készül. A vizet a fermentálás előtt energetizálom, valamint gyógyszerkönyvi tisztaságú sót használok. A fermentált zöldségek minimum 3 hét fermentálási folyamat után kerülnek hozzátok, a legoptimálisabb erjedési fázisban. Ebből is láthatjátok, hogy ez egy rendkívül időigényes folyamat. Nem használom gépeket, mindent kézzel reszelek, aprítok. Váljon egészségetekre!

2500 Ft1800 Ft / üveg
9 Ft/g

Fűszeres sárgabarack, mindenmentes - 200gr

Fűszeres sárgabarack, mindenmentes - 200gr Tajgai fűszerek - A rózsa és a Tűz tánca Tartalmaz: sárgabarack, rozmaring, mirabell, kardamom, rózsaszirom, hibiszkusz, chili, tajga gyökér, nabenzonat Kiszerelés: 200gr Tartósítószer: na-benzonat Ez  a mindenmentes különlegesség sárgabarack és mirabell szilva bársonyos öleléséből született, amit rozmaring, rózsaszirom, hibiszkusz és kardamom tesz izgalmassá. A chili finoman ébreszt, a tajga gyökér pedig erőt ad. Egy falat nyár, egy csepp harmónia, kompromisszumok nélkül.

2000 Ft / db
10 Ft/g

Fűszeres sütőtöklekvár

Fűszeres sütőtöklekvár  Egy igazán különleges ínycsiklandó finomság, mely a sütőtök édes és fűszeres ízét ötvözi. Kiváló választás pirítósra, palacsintára vagy süteményekhez. A fahéj, gyömbér és szegfűszeg harmonikus keveréke egyedi, meleg ízélményt nyújt, amely tökéletesen illik a hűvösebb hónapokhoz.  100% természetes összetevők, tartósítószer nélkül. 212 ml

1650 Ft / db
7.78 Ft/ml