A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. A céklát fokhagymával és vöröshagymával savanyítottam. Fogyasztási javaslat: magában, vagy salátába keverve, illetve köretnek ajánlom bármely főétkezés mellé, de wrap, levesbetét, vagy szendvics feltét is lehet belőle. Minden alapanyag vegyszermentes termesztésből származik. Összetevők: cékla, hagyma, fokhagyma, gyógyszerkönyvi tisztaságú só, energetizált víz. Kiszerelés: 200 gramm/üveg
Fermentált Csicsóka-Cékla Kiszerelés: 200 gramm/üveg A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. Előnye, hogy kevés kalóriát tartalmaz, viszont van benne B- és C-vitamin, béta-karotin, cink, foszfor, kalcium és magnézium, rejt aminosavakat is. A csicsókát először célszerű csak kis mennyiségben fogyasztani, mert aki érzékeny rá, annál puffadást, gázosodást is kiválthat. Ez a hatás a fermentálással teljesen kizárható. Fogyasztási javaslat: magában, vagy salátába keverve, illetve köretnek ajánlom bármely főétkezés mellé, de wrap, levesbetét, vagy szendvics feltét is lehet belőle. Minden alapanyag vegyszermentes, bio termesztésből származik. Akinél a csicsóka sütve, főzve emésztőrendszeri problémákat o Összetevők: cékla, csicsóka, energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só.
Fermentált cukkini kaporral 200 gramm/ üveg Összetevők: bio cukkini, kapor, energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só. A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. A fermentáció során a zöldségek nehezen emészthető, a nyersen puffadást okozó rostjai felpuhulnak, ugyanakkor a bennük lévő vitaminok és nyomelemek nem bomlanak le, hanem a szervezet számára sokkal könnyebben feldolgozhatóvá válnak. Úgy is mondhatnánk, hogy a fermentáció során „előemésztés történik”. Tudjuk, hogy amit meg tudunk emészteni, az tud felszívódni, hasznosulni ideális esetben. Egy rosszul működő emésztőrendszernek, amely nem képes megfelelően emészteni, ezek a már „előemésztett” zöldségek nem okoznak olyan terhelést, mint a nem fermentált társaik. A tejsavas erjesztésen átesett zöldségek kicsit olyanok, mintha plusz emésztőenzimeket öntetnénk a gyomrunkba, ami által az emésztés hatékonyabbá válik. A fermentált zöldségek által jut hozzá a bélrendszerünk olyan hasznos baktériumokhoz, amelyek segítik a szervezet emésztését. A fermentálási folyamat során olyan élő probiotikus baktériumkultúrák alakulnak ki, melyek a bélflóránkat táplálják. Probiotikumként táplálják szervezetünket, segítik az emésztőrendszerben található baktériumkultúrák munkáját. A baktériumok előállítanak fehérjebontó, szénhidrátbontó enzimeket a bélben. Valamint beállítják a szervezet sav-bázis egyensúlyát, így a káros baktériumok nem képesek megtelepedni ebben a helyreállított közegben. Beállítják a gyomorsav ideális szintjét. A probiotikumok a szervezetbe jutva biztosítják a bélhámsejtek egészséges működését. A zöldségek vitamintartalma is emelkedik a fermentálás során: sokkal magasabb a fermentált káposzta C-vitamin tartalma, mint a nyers vagy a párolt káposztáé, emellett van benne B12 és folsav is. A C-vitamin mellett tehát más vitaminok és ásványi anyagok is sokkal nagyobb mértékben vannak jelen a savanyított zöldségekben, mint a nyers ételekben. Minden általam készített fermentált termék, 100% bio, vegyszermentes alapanyagból készül. A vizet a fermentálás előtt energetizálom, valamint gyógyszerkönyvi tisztaságú sót használok. A fermentált zöldségek minimum 3 hét fermentálási folyamat után kerülnek hozzátok, a legoptimálisabb erjedési fázisban. Ebből is láthatjátok, hogy ez egy rendkívül időigényes folyamat. Nem használom gépeket, mindent kézzel reszelek, aprítok. Váljon egészségetekre!
Házi készítésű csalamádè, frissen, szeretettel kèszítve, saját gazdaságunkból származó alapanyagokból. Nálunk nem csupán egy köret, hanem egy valódi ízèlmèny. Tökéletes választás bármilyen ètkezèshez, legyen szó egy finom hètvègi ebèdről, vagy egy ünnepi alkalomról. Mièrt válaszd a mi csalamádènkat? - Regeneratív gazdaságunkból származó alapanyagokból készül. - Házias íz, nincs benne mesterséges adalèkanyag, a családi recept alapján gondosan elkèszítve. - Megtalálhatja a megszokott ízek mellett a csökkentett cukortartalmú, ès èdesítőszer mentes változatokat is. Összetevők: káposzta, uborka, hagyma. Hűtőben tárolandó!
Csípős almapaprika, pikáns ès ellenállhatatlan. Ha szereted a pikáns ízeket, akkor ez a savanyúság kihagyhatatlan. Kellemesen csípős , nem túl erős de garantáltan fűszeres. Mièrt èrdemes megkóstolni? - Regeneratív gazdaságunkból származó alapanyagokból készül. - Tökéletes köret pörkölthöz, sültekhez. - Kèzzel válogatott paprika kerül elrakásra. - Házias íz, nincs benne mesterséges adalèkanyag, a családi recept alapján gondosan elkèszítve. - Megtalálja a megszokott ízek mellett a csökkentett cukortartalmú ès èdesítőszer mentes változatokat is. Hűtèst igènylő termék!
Szereted a savanyúságokat, de egy kis extra csípős èpmènyre vágysz? Akkor próbáld ki a házi készítésű kèzműves csípős chilis káposzta salátámat. A chili paprika tüzessège ès a káposzta roppanóssága garantáltan felpörgeti az ízlelőbimbóidat. Mièrt választanád ezt, ha esetleg szem nem maradna szárazon? - Regeneratív gazdaságunkból származó alapanyagokból készül. - Gondosan válogatott chili paprika kerül eltevèsre. - Ha szereted a házias ízeket, de most egy kis extrára is vágysz. - Tökéletes választás húsokhoz. - Nincs benne mesterséges adalèkanyag, a családi recept alapján gondosan elkèszítve. - Megtalálhaja a megszokott ízek mellett, a csökkentett cukortartalmú ès èdesítőszer mentes változatokat is. Hűtèst igènylő termék!
Szereted a házi savanyúságokat? Akkor a kèzműves vegyes csalamádèm a legjobb választás! Friss, ropogós zöldsègekből kèszül - káposzta, uborka, sárgarépa, hagyma -, mindez egy kellemesen èdeskès lèvèl megfűszerezve. Mièrt èrdemes ezt megkóstolni? - Regeneratív gazdaságunkból származó alapanyagokból készül. - A megszokott családi recept alapján tevődik össze. - Kiváló kísérője a húsoknak, pörkölteknek, ès szendvicseknek. - Házias íz, nincs benne mesterséges adalèkanyag. Megtalálhatja a megszokott ízek mellett, a csökkentett cukortartalmú ès èdesítőszer mentes változatokat is. Hűtést igènylő termék!
Friss, ropogós, èdes ízvilág. Kèzműves házi vitaminsalátám, friss, reszelt sárgarèpából ès káposztából kèszül, amelyet egy finoman èdeskès lè tesz igazán ellenállhatatlanná. Mièrt èrdemes megkóstolni? - Regeneratív gazdaságunkból származó alapanyagokból készül. - Televan vitaminnal ès frissessèggel. - Tökéletes választás halakhoz, sültekhez, vagy akár önmagában. - Házias íz, nincs benne mesterséges adalèkanyag, a családi recept alapján gondosan elkèszítve. Megtalálhatja a megszokott ízek mellett a csökkentett cukortartalmú ès èdesítőszer mentes változatokat is. Hűtést igènylő termék!
Házi készítésű kovászos uborka! Egy szelet zsíros kenyér mellè, húsokhoz, vagy akár önmagában is fogyasztható. Tartósítószert nem tartalmaz! Hagyományosan a napon èrlelt, sóval, kaporral, ès kovászos kenyèrrel a tetejèn.
Ősszetevők: cukkini, sárgarépa, tv paprika, vöröshagyma, fokhagyma, víz, kurkuma, ecet, tiszta só, bors, babérlevél, mustármag, steevia, eritrit. Minden zöldség vegyszermentes gazdálkodásból származik. Rendkívül ízletes, kalóriaszegény savanyúság, kurkumával felturbózva. Erről a csodálatos fűszerről tudni érdemes, hogy nagyon erős gyulladáscsökkentő, és emésztésjavító. Valamint a magas vércukorszintre is kedvező hatással lehet. (Ez a szuper savanyúság cukkini-ellentábort is meggyőzött már :) )
Kistermelői Házi Lilakáposzta! Èdesen pikáns lilakáposzta- ahogy a nagyi csinálta! Lila szerelem vödörbe zárva. Regeneratív gazdaságunkból származó alapanyagokból készült, èdes lèben eltève, pont annyira fűszerezve, hogy minden falatban ott legyen a házias ízek harmóniája. Lila, roppanós, èdes! Próbáld ki sültek mellé, vagy csak magában.
Rázott uborkasaláta! Friss, roppanós szeletelt uborka, ès hagyma, ès az elmaradhatatlan rázás, amely visszarepít a klasszikus házi konyha világába.