Rábaközi Kosárközösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Zalka Major Portékái

Zalka Major Portékái

Üdvözöllek a Zalka Major Portékái háza táján! Gyógynövény termékeket, fermentált savanyúságokat, házi lekvárokat, befőtteket készítek szeretettel, és odafigyeléssel, saját recept alapján. A gyógynövények a kertemben teremnek, a többit az erdő mélyéről gyűjtögetem össze. Szigorúan tartósítószer és minden mesterséges anyag (színezék, izfokozók) mentesen. ,,Isten addig nem adott betegséget az emberre, amíg előbb a gyógynövényt, amely elmulasztja a betegséget, meg nem teremtette a Földön. (Paracelsus - orvos, tudós)''

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
biodinamikus, bio
tojásmentes
gluténmentes
tejmentes
cukormentes
sls free
Állatkísérletmentes
Pálmaolajmentes
Parabénmentes
Lejárat közeli termék
Előrendelhető termék
vegán
Ajándékcsomag
Ár szerint

Áfonya elixír fahéjjal, szegfűszeggel 200 ml

Áfonya elixír epervelővel, fahéjjal, szegfűszeggel. Kiszerelés: 200 ml/ üveg  Összetevők: bio áfonya, bio epervelő, áfonyakivonat, fahéj, szegfűszeg.  Van ereje :) Vértisztító, agyélénkítő, memóriajavító hatással bírhat.  Kiváló ajándékötlet :)

3800 Ft2690 Ft / üveg
13.45 Ft/ml

Ajándékcsomag gyógynövény szirupokkal

Egészségmegörző csomag gyógynövény szirupokkal Ajándékcsomag tartalma: -Kézműves erdei fenyőrügy szirup mézzel, propolisszal 200 ml -Zsálya-Kakukkfű szirup 200 ml    Erdei Fenyőrügy szirup ismertetése: ezúttal➡️PROPOLISSZAL kiegészítve, ami természetes  antibiotikumként azért is nevezhető rendkívül hatékonynak, mivel a gyógyszerekkel szemben rezisztens kórokozókkal is el tud bánni. Idén a szükség úgy hozta, hogy mégegy alapanyagot is hozzáadtam, mégpedig az Erdei fenyő tűlevelét?. Az említett gyógynövény szerepel az Egészségügyi Világtanács (WCH) a tüskefehérjék semlegesítési protokolljában. Poszt-Covid tünetek esetén rendkívül hatékony lehet.   Szeretettel ajánlom: Immunerősítésre: napi 1 teáskanállal. Betegség esetén: napi 3*1 teáskanál. Kisgyermekeknek is (1 éves kortól).  A fenyőrügy jótékony hatásai: Immunerősítő hatású:  A fenyőrügyek bővelkednek C-vitaminban és ásványi anyagokban, így támogatják az immunrendszer védekezőképességét. Általános erősítőként kiválóan alkalmazható. Emésztési panaszok: A fenyőrügy sok keserű anyagot tartalmaz, melyek támogatják az emésztési folyamatokat, a máj és epe működését. Gyulladáscsökkentő:  A fenyőrügyben számos cserzőanyag található, melyek fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatásúak. Belsőleg és külsőleg is alkalmazható különféle gyulladásokra. Külsőleg elsősorban zsíros bőr, aknék, pattanások kezelésére, korpás és zsírosodó hajra, belsőleg ízületi gyulladások és az emésztőrendszer gyulladásaira van jótékony hatással. Köhögésre:  A fenyőfélék leginkább a légzőszervi megbetegedésekre hatnak kedvezően, ezért is telepítik a tüdőszanatóriumokat fenyőerdők mellé. Erős illóolaja frissíti és fertőtleníti a levegőt, oldja a letapadt nyákot, segíti annak felköhögését, könnyíti a légzést, tisztítja a légutakat. Gyulladáscsökkentő hatásával gyorsítja a légúti fertőzések gyógyulását, enyhíti a torokszárazságot, torokirritációt. Asztmásoknak is ajánlott. Reuma ellen: Az ízületi gyulladásokra főként külsőleg használják bedörzsölőként vagy masszázsolajként a fenyőfélék illóolaját, vérkeringésfokozó és gyulladáscsökkentő hatása miatt. Belsőleg a fenyőrügyszirup szintén hatásos gyulladáscsökkentő, mely segíti az ízületi és reumatikus panaszok enyhítését. Vizelethajtó:  A fenyőrügyek kivonatai alapvetően is antibakteriális hatásúak, fertőtlenítő tulajdonságukat tovább fokozza enyhe vizelethajtó és vértisztító hatásuk. Méregtelenítő kúrák kiegészítéséhez, köszvény és reuma esetén, szív- és érpanaszoknál is hatékonyan felhasználható. A propolisz hatása az egészségre: A propoliszt a mézelő méhek gyűjtik össze a fák rügyeiről, melyekből nedv folyik, vagy egyéb növényi forrásokból. A méhek ezzel az anyaggal "fertőtlenítik" a kaptárat, hogy egyetlen apró kórokozó se juthasson be. A tudósok csupán az elmúlt évtizedben jöttek rá arra, amit a méhészek már ősidők óta tudnak: a propolisz hatása kivételes az egészségünk megőrzése szempontjából. Védőpajzs szervezetünk számára, amit a méheknek köszönhetünk és amivel sokszor a szintetikus gyógyszerek sem tudják felvenni a versenyt. A propolisz összetevői 40-50%-ban a flavonoidokban és fenolsavban gazdag gyantás anyagok. Összesen több mint 300 alkotóelemből tevődik össze, melyeknek pontos arányát szinte lehetetlen megmondani, hiszen attól függ, hogy a méhek milyen növényekről gyűjtik a propolisz készítéséhez szükséges anyagokat. Annyi azonban biztos, hogy hatóanyagai között gyulladáscsökkentő, antiallergén, antioxidáns és antibiotikus vegyületek találhatók, melyeket számos betegség ellen felhasználhatunk. A propolisz a névjegyét elsősorban antibiotikus hatásával tette le az egészségvédelemben. Míg a szintetikusan előállított antibiotikumok a szervezetben a hasznos baktériumokat is elpusztítják, addig a propolisz kizárólag a kórokozókkal szemben fejti ki hatását. Teszi ezt gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatásával párhuzamosan. A propolisz ráadásul az immunrendszert is fokozottabb működésre ösztönzi, így a szervezet hamarabb képes megküzdeni az őt fenyegető baktériumokkal, vírusokkal.  Hatóanyagok: gyógynövény kivonat (60%), (Erdeifenyőrügy 50%, Erdeifenyő zöld zsenge toboza 10%, Erdeifenyő tűlevele 7%), virágméz 30%, propolisz 10% Zsálya-Kakukkfű szirup jellemzői:  Immunerősítő, gyulladáscsökkentő. Kiváltképp ajánlott felső légúti megbetegedéseknél. Köhögéscsillapító (hurutoldó), fertőtlenítő hatású.  Orvosi zsálya - a növényi aszpirin. Az illóolaj tartalmánál fogva fertőtlenítő, baktériumölő, gyulladásgátló hatású.  A kakukkfű – a mediterrán konyha népszerű fűszere – ugyancsak sok jóra képes: hajdan azt tartották róla, hogy meghosszabbítja az életet. Valóban lassítja a szervezet öregedését, serkenti az immunrendszert, emellett nyugtató és erősító hatású. Torokfájásra, köhögésre szintén használható, gyulladáscsökkentő ereje, fertőtlenítő hatása ugyancsak remek. Gyermekeknek is jó szívvel adható (1 éves kortól), immunerősítésre napi 1-2 teáskanállal, bármely tünet esetén (nátha, köhögés, torokfájás…) napi 3szor 1 teáskanál, illetve nyugodtan mehet több is, ahogy a gyermek kívánja. Túladagolni nem lehet. Ez tiszta gyógynövény szirup, nagyon magas hatóanyag tartalommal. Saját orvosi zsályámból, és kakukkfüvemből készítve (erdő által határolt, minden szennyező anyagtól mentes területen teremnek).  Összetevők: orvosi zsálya min. 40%, kakukkfű min. 30%, víz, kókuszvirág cukor. ( A gyógynövények a -vegyszermentes- kertemben teremnek.)

8000 Ft / csomag
8000 Ft/csomag

Bazsalikom Pesto 100 gr

Bazsalikom Pesto 100 gr Összetevők: extra szűz Bio olívaolaj, bazsalikom (kb. 40%), permezán sajt (Grana Padano), mandula, fokhagyma, petrezselyem, fenyőmag, só, citromlé.    Miért fogyasszunk sok bazsalikomot? Azonban a bazsalikom nem csak mint aromás fűszernövény állja meg a helyét a konyhában, számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, melyet közül a gyulladáscsökkentő omega-3 tartalma az egyik leglényegesebb. Kiemelkedő még a B-, valamint a C-vitamin, illetve a cink, kálcium, kálium és vas tartalma. Ennek okán harcol a vérszegénységgel, a krónikus fáradság leküzdésével, a magas vérnyomással, energetizál és jótékony hatással van az egészséges csontozat megtartására is. A bazsalikomot már a tradicionális kínai gyógyászatban is használták gyógynövényként fertőtlenítő és antibakteriális hatása miatt. Ezen kívül meggyorsítja a zsírok emésztését is, és csökkenti a puffadást. Bazsalikom elemi energia szinten erős tüzet gyújt ezért csökken a víz és a szél a testben. Elégnek. Testi szinten a nyákosságot gyorsan szünteti, illóolaja féregüző, a paraziták ellen az egyik legjobb. Emésztést javít, görcsoldó, idegnyugtató. Hogy használjuk fel?  A 100% természetes bazsalikomos pesto jól illik tésztafélékhez, halételekhez, carpaccio-hoz, paradicsomos mozzarellához, de fogyaszthatjuk pirítóssal, vagy bármilyen frissensült kenyérfélével.  

2200 Ft / üveg
22 Ft/g

Csicsóka (vegyszermentes gazdálkodásból)

Csicsóka  Vegyszermentes gazdálkodásból A csicsóka kiváló tápanyag szervezetünk számára, hiszen tartalmaz magnéziumot, kalciumot, káliumot, foszfort, B1-, B2-, és C-vitamint. Ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedések, a mellrák, az elhízás és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Legnagyobb részben inulint tartalmaz, mely támogatja a máj, a lép és a hasnyálmirigy működését. Mivel feldolgozásához a szervezetnek nem kell inzulin termelnie, így a cukorbetegek egyik hasznos és kedvelt alapanyaga lehet. Az inulinnak rákellenes hatása is ismert, ezért fogyasztása mindenkinek ajánlott. Rosttartalma gátolja a hizlaló tápanyagok felszívódását a szervezetbe, ezért diéta idejére is ajánlott.    

1190 Ft / kg
1190 Ft/kg

Erdő kincsei Pesto szőlőmagolajjal 100 gr

Erdei Pesto gyógynövényekkel, szőlőmagolajjal, mandulával, magnéziumos sóval ízesítve. Ízletes krém pirítósra, szendvicsre kenve, vagy tésztához adva➡️kész a tápláló ebéd, már csak egy kis parmezán sajt és pár kocka friss paradicsom hiányzik. Jó étvágyat! Igazi tavaszi immunbomba, hála: CSALÁN (Urtica dioica), hiszen az egyik legjobb vértisztító, salaktalanító, méregtelenítő növény. A vesét fokozottabb vízkiválasztásra serkentheti, csökkentheti a vér húgysavszintjét, ezért hatékonyan alkalmazható köszvény, ízületi gyulladások, reumatikus megbetegedés kezelésére. PIROS ÁRVACSALÁN (Lamium purpureum): Vizelethajtó, összehúzó, antibakteriális, gombaellenes, gyulladáscsökkentő, vérzéscsillapító, izzasztó, méregtelenítő hatású. Felfázás esetén teaként vagy tinktúraként már az első jelek észlelésekor érdemes alkalmazni. Allergiás panaszokra teaként, tinktúraként vagy kapszulázva ugyanúgy jótékony lehet, mint a csalán. Az első tavaszi allergének megjelenése előtt érdemes elkezdeni használatát. Torokgyulladás esetén torokspray és gyógynövényes méz formájában is használható. A méz is segít elvenni a nem túl kellemes ízét és illatát. Így is jó allergiás panaszokra – teába keverve vagy önmagában. A piros árvacsalános mézet kenyérre, zabpehelyre, desszertekre is lehet csorgatni. Összehúzó és fertőtlenítő hatásának köszönhetően friss zúzott leveleivel vagy tömény teájával kisebb sérüléseket, horzsolásokat, rovarcsípéseket kezelhetünk. Gyógynövényes olaj és kenőcs is készülhet belőle. Erős menstruációs vérzésre belsőleg fogyasztva is hatásos lehet. Egyéb vérzések esetén is használható belsőleg, ám fontos tudni, hogy a belső vérzések mindig orvosi ellátást igényelnek. TYÚKHÚR(Stellaria media): Számos gyógyhatását is ismerjük: epe- és veseműködést segíthet a teája, kőoldó hatása is lehet. Egyike azon ritka gyógynövényeknek, melyek a vérben lévő koleszterinszintet csökkenthetik. Antiszeptikus tulajdonsága miatt használjuk még légúti betegségekre, köhögésre, tüdőbajra, valamint emésztési zavarokra. Reumát is jól lehet kezelni vele vízhajtó hatással bírhat. Kiváló zsíroldó tulajdonsága lehet, mely teszi alkalmassá az epeműködés javítására, a vérzsír bontására, emiatt fogyasztó hatása is lehet. Csökkentheti a tejelválasztást. GYERMEKLÁNCFŰ (Pongyola pitypang) - (Taraxacum officinal) vizelethajtó és vértisztító, serkentheti a máj és a vesék aktivitását, szél- és vízhajtó hatású. Csökkenti a vérzsírt, oldja a koleszterint. Vércukorszintet csökkent, cukorbetegeknek is ajánlott a fogyasztása. Reumás panaszok, köszvény, fájó ízületek esetén is hatásos.  SZŐLŐMAGOLAJ: Átfogó tanulmányok szerint az OPC kiemelkedő antioxidáns hatással rendelkezik, hatékonyan véd a káros szabad gyökök ellen, valamint gyulladáscsökkentő, rákmegelőző, illetve vírusellenes tulajdonságokkal bír. A szőlőmag olaj sajátossága, hogy a legtöbb növényi olajhoz képest relatíve jól tűri a hőkezelést, ezért akár főzhetünk, süthetünk vele, anélkül, hogy az értékes összetevők lebomlanának, vagy karcinogén vegyületekké alakulnának. Az olaja antioxidáns vegyületei – mint a flavonoidok, a fenol procyanidin és a nagy mennyiségű linolénsav – védik az érrendszer rugalmasságát, óvják azt a károsodásokkal szemben, amely jótékonyan hat a magsavérnyomás betegségre. A szőlőmag olaj magas – az olíva olajhoz képest például kétszeres – E-vitamin tartalommal rendelkezik. Mindössze egy kanálnyi olajban kb. 4mg E-vitamin található, ami a felnőttek számára ajánlott napi vitaminbevitel egyharmada. Ez a vitamin erős antioxidáns, melynek fokozott hatása van az immunrendszer megfelelő működésére, véd a fertőzések, baktériumok ellen, valamint a rákos sejtek elpusztításában is szerepe van. Egyes tanulmányok szerint a szőlőmag olaj megakadályozhatja az Alzheimer kór kialakulását kísérleti patkányokban, mivel erős gyulladáscsökkentő és gátolja az agyban a betegség hatására megjelenő fehérjelerakódások, beta-amyloid plakkok kialakulását. Minden gyógynövény szigorúan válogatott, az erdő mélyéről gyűjtve, a kora déli órákban, amikor a nap ereje a legkoncentráltabban feltölti a növényeket. Fél órán belül feldolgozva, hogy a gyógyhatásuk a leginkább megmaradjon. Szeretettel, Nektek.   Összetevők: turbolya, csalán, bazsalikom, piros árvacsalán, tyúkhúr, gyermekláncfű, mandula, dió, parmezán, szőlőmagolaj, olívaolaj. magnéiumos só.

2200 Ft / üveg
22 Ft/g

Erdő Tündére Szörp 500 ml (Bodza, Akác, Fenyőrügy)

Erdő Tündére Szörp Éppen olyan, mint a májusi erdő, varázslatos. Az illatos bodzavirág, a fenséges akácvirág, és a bölcs erdei fenyőrügy szertelen játékából született ez a szomjoltó finomság. Nemcsak finom, de nagyon jótékony, hiszen minden felhasznált növény, gyógynövény. A nap legaranylóbb óráiban, az erdő mélyéről gyűjtve, amikor az energia a legkoncentráltabban van jelen a növényekben.  Kiszerelés: 500 ml Összetevők: víz, akácvirág, bodzavirág, erdei fenyőrügy, cukor, bio citromlé. 

2200 Ft / üveg
4.4 Ft/ml

Fermentált Cékla 200 gr

A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség.  A céklát fokhagymával és vöröshagymával savanyítottam.  Fogyasztási javaslat: magában, vagy salátába keverve, illetve köretnek ajánlom bármely főétkezés mellé, de wrap, levesbetét, vagy szendvics feltét is lehet belőle. Minden alapanyag vegyszermentes termesztésből származik.  Összetevők:  cékla, hagyma, fokhagyma, gyógyszerkönyvi tisztaságú só, energetizált víz.  Kiszerelés: 200 gramm/üveg 

2500 Ft / db
12.5 Ft/g

Fermentált Csicsóka-Cékla 200 gr

Fermentált Csicsóka-Cékla  Kiszerelés: 200 gramm/üveg A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség.  Előnye, hogy kevés kalóriát tartalmaz, viszont van benne B- és C-vitamin, béta-karotin, cink, foszfor, kalcium és magnézium, rejt aminosavakat is. A csicsókát először célszerű csak kis mennyiségben fogyasztani, mert aki érzékeny rá, annál puffadást, gázosodást is kiválthat. Ez a hatás a fermentálással teljesen kizárható. Fogyasztási javaslat: magában, vagy salátába keverve, illetve köretnek ajánlom bármely főétkezés mellé, de wrap, levesbetét, vagy szendvics feltét is lehet belőle. Minden alapanyag vegyszermentes, bio termesztésből származik.    Akinél a csicsóka sütve, főzve emésztőrendszeri problémákat o Összetevők: cékla, csicsóka, energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só.  

2500 Ft / üveg
12.5 Ft/g

Fermentált cukkini kaporral 200 gr

Fermentált cukkini kaporral 200 gramm/ üveg Összetevők: bio cukkini, kapor, energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só.  A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. A fermentáció során a zöldségek nehezen emészthető, a nyersen puffadást okozó rostjai felpuhulnak, ugyanakkor a bennük lévő vitaminok és nyomelemek nem bomlanak le, hanem a szervezet számára sokkal könnyebben feldolgozhatóvá válnak. Úgy is mondhatnánk, hogy a fermentáció során „előemésztés történik”. Tudjuk, hogy amit meg tudunk emészteni, az tud felszívódni, hasznosulni ideális esetben. Egy rosszul működő emésztőrendszernek, amely nem képes megfelelően emészteni, ezek a már „előemésztett” zöldségek nem okoznak olyan terhelést, mint a nem fermentált társaik. A tejsavas erjesztésen átesett zöldségek kicsit olyanok, mintha plusz emésztőenzimeket öntetnénk a gyomrunkba, ami által az emésztés hatékonyabbá válik. A fermentált zöldségek által jut hozzá a bélrendszerünk olyan hasznos baktériumokhoz, amelyek segítik a szervezet emésztését. A fermentálási folyamat során olyan élő probiotikus baktériumkultúrák alakulnak ki, melyek a bélflóránkat táplálják. Probiotikumként táplálják szervezetünket, segítik az emésztőrendszerben található baktériumkultúrák munkáját. A baktériumok előállítanak fehérjebontó, szénhidrátbontó enzimeket a bélben. Valamint beállítják a szervezet sav-bázis egyensúlyát, így a káros baktériumok nem képesek megtelepedni ebben a helyreállított közegben. Beállítják a gyomorsav ideális szintjét. A probiotikumok a szervezetbe jutva biztosítják a bélhámsejtek egészséges működését. A zöldségek vitamintartalma is emelkedik a fermentálás során: sokkal magasabb a fermentált káposzta C-vitamin tartalma, mint a nyers vagy a párolt káposztáé, emellett van benne B12 és folsav is. A C-vitamin mellett tehát más vitaminok és ásványi anyagok is sokkal nagyobb mértékben vannak jelen a savanyított zöldségekben, mint a nyers ételekben. Minden általam készített fermentált termék, 100% bio, vegyszermentes alapanyagból készül. A vizet a fermentálás előtt energetizálom, valamint gyógyszerkönyvi tisztaságú sót használok. A fermentált zöldségek minimum 3 hét fermentálási folyamat után kerülnek hozzátok, a legoptimálisabb erjedési fázisban. Ebből is láthatjátok, hogy ez egy rendkívül időigényes folyamat. Nem használom gépeket, mindent kézzel reszelek, aprítok. Váljon egészségetekre!

2500 Ft1800 Ft / üveg
9 Ft/g

Fermentált Eper-Ibolya Ital 500 ml

Fermentált Eper-Ibolya 500 ml A fermentálás az egyik legősibb tartósítási eljárásunk, és mint ilyen, az egyik legegészségesebb is. Nem szükséges hozzá semmilyen adalékanyag, vagy mesterséges aroma.  A fermentált italok legnagyobb előnye az, hogy igazi probiotikus bombák a szervezet számára: segítik az emésztést, a méregtelenítési folyamatokat, legyőzik a puffadást, tökéletesen hidratálnak és még a vitaminok, ásványi anyagok beépülését is támogatják. Elektrolit tartalmuk szintén kiemelésre méltó, kiválóan lehet velük helyettesíteni a méregdrága, mesterséges sportitalokat. Összetevők: eper (vegyszermentes gazdálkodásbol), citromfű levél, bio citrom facsart leve, ibolya virág, fermentált erdei fenyőrügy méz, energetizált víz. 

2490 Ft / üveg
4.98 Ft/ml

Fermentált Erdeifenyő Ital 500 ml

  Fermentált Erdeifenyő tűlevél ital fenyőrügy mézzel 500 ml A fermentálás az egyik legősibb tartósítási eljárásunk, és mint ilyen, az egyik legegészségesebb is. Nem szükséges hozzá semmilyen adalékanyag, vagy mesterséges aroma.  A fermentált italok legnagyobb előnye az, hogy igazi probiotikus bombák a szervezet számára: segítik az emésztést, a méregtelenítési folyamatokat, legyőzik a puffadást, tökéletesen hidratálnak és még a vitaminok, ásványi anyagok beépülését is támogatják. Elektrolit tartalmuk szintén kiemelésre méltó, kiválóan lehet velük helyettesíteni a méregdrága, mesterséges sportitalokat.   Miért is érdemes kipróbálnod az erdei fenyőt, mint gyógynövényt? 1. Nagyszerű C-vitamin forrás A fenyőtű tea kiváló C-vitamin forrás, ezáltal segíti a sebek gyógyulását, a szövetek és csontok gyorsabb felépülését. Régen, mielőtt a C-vitaminban gazdag élelmiszerek egész évben elérhetőek lettek volna, még a skorbut kezelésére is alkalmazták. 2. Antioxidánsokban gazdag A fenyőtűlevél-tea nem csupán C-vitaminban, de A-vitaminban is gazdag, így támogatja a látást, az immunrendszert és a szervek egészséges működését. Ezenfelül antioxidánsokat és flavonoidokat egyaránt magas koncentrátumban tartalmaz, melyek csökkentik a sejtkárosodást, így visszaszoríthatják a rák és a szívbetegségek kockázatát. 3. Gyulladáscsökkentő A hazánkban is megtalálható tűnyalábos fenyők (például a fekete fenyő, de az erdei fenyő is ide tartozik) kivonata jelentős gyulladáscsökkentő hatású. Alkalmazhatjuk fájdalomcsillapításra vagy anyagcsereproblémákra is.  4. Javítja a szív és az agy egészségét A fenyőtűlevél, hála a benne található flavonoidoknak, amellett, hogy segít csökkenteni a gyulladást, támogatja a szív- és érrendszer egészségét, valamint fokozza szervezetünk védekező mechanizmusait. A flavonoidok ráadásul a vérnyomás szabályozásában is a segítségünkre lehetnek, ugyanis hozzájárulnak a szív és az agy egészséges működéséhez.    Összetevők: erdeifenyő tűlevél, fermentált erdei fenyőrügy,  bio citrom leve, fermentát erdei fenyőrügy méz, energetizált víz. 

2490 Ft / üveg
4.98 Ft/ml

Fermentált Gyömbéres Sárgarépa 200 gr

Fermentált Gyömbéres Sárgarépa 200 gramm/ üveg Összetevők: bio sárgarépa, bio gyömbér, energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só.  A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. A fermentáció során a zöldségek nehezen emészthető, a nyersen puffadást okozó rostjai felpuhulnak, ugyanakkor a bennük lévő vitaminok és nyomelemek nem bomlanak le, hanem a szervezet számára sokkal könnyebben feldolgozhatóvá válnak. Úgy is mondhatnánk, hogy a fermentáció során „előemésztés történik”. Tudjuk, hogy amit meg tudunk emészteni, az tud felszívódni, hasznosulni ideális esetben. Egy rosszul működő emésztőrendszernek, amely nem képes megfelelően emészteni, ezek a már „előemésztett” zöldségek nem okoznak olyan terhelést, mint a nem fermentált társaik. A tejsavas erjesztésen átesett zöldségek kicsit olyanok, mintha plusz emésztőenzimeket öntetnénk a gyomrunkba, ami által az emésztés hatékonyabbá válik. A fermentált zöldségek által jut hozzá a bélrendszerünk olyan hasznos baktériumokhoz, amelyek segítik a szervezet emésztését. A fermentálási folyamat során olyan élő probiotikus baktériumkultúrák alakulnak ki, melyek a bélflóránkat táplálják. Probiotikumként táplálják szervezetünket, segítik az emésztőrendszerben található baktériumkultúrák munkáját. A baktériumok előállítanak fehérjebontó, szénhidrátbontó enzimeket a bélben. Valamint beállítják a szervezet sav-bázis egyensúlyát, így a káros baktériumok nem képesek megtelepedni ebben a helyreállított közegben. Beállítják a gyomorsav ideális szintjét. A probiotikumok a szervezetbe jutva biztosítják a bélhámsejtek egészséges működését. A zöldségek vitamintartalma is emelkedik a fermentálás során: sokkal magasabb a fermentált káposzta C-vitamin tartalma, mint a nyers vagy a párolt káposztáé, emellett van benne B12 és folsav is. A C-vitamin mellett tehát más vitaminok és ásványi anyagok is sokkal nagyobb mértékben vannak jelen a savanyított zöldségekben, mint a nyers ételekben. Minden általam készített fermentált termék, 100% bio, vegyszermentes alapanyagból készül. A vizet a fermentálás előtt energetizálom, valamint gyógyszerkönyvi tisztaságú sót használok. A fermentált zöldségek minimum 3 hét fermentálási folyamat után kerülnek hozzátok, a legoptimálisabb erjedési fázisban. Ebből is láthatjátok, hogy ez egy rendkívül időigényes folyamat. Nem használom gépeket, mindent kézzel reszelek, aprítok. Váljon egészségetekre!

2500 Ft / üveg
12.5 Ft/g