A füstölt fürjtojásokat sertéstöpörtyűvel és hagymával ledaráljuk, sóval, borssal, mustárral és fürtojásból készített majonézzel ízesítjük. Töltés után egy kanálnyi sertészsírral lezárjuk. Pástétom jellegű. Tartósítószermentes, hűtést igényel.
Füstölt parenyica sajtunk tekercs formájú, kézzel készített füstös sajt, amelyet friss tehéntejből, hagyományos eljárással állítunk elő. A sajt forró vizes gyúrás után tekercs formát kap, majd enyhe füstöléssel nyeri el jellegzetes ízét. Ruganyos állaga és enyhén sós, füstös aromája igazi különlegességgé teszi. Összetevők: tehén tej, gyúrtsajt kultúra, só, füst.
Fűszeres sárgabarack, mindenmentes - 200gr Tajgai fűszerek - A rózsa és a Tűz tánca Tartalmaz: sárgabarack, rozmaring, mirabell, kardamom, rózsaszirom, hibiszkusz, chili, tajga gyökér, nabenzonat Kiszerelés: 200gr Tartósítószer: na-benzonat Ez a mindenmentes különlegesség sárgabarack és mirabell szilva bársonyos öleléséből született, amit rozmaring, rózsaszirom, hibiszkusz és kardamom tesz izgalmassá. A chili finoman ébreszt, a tajga gyökér pedig erőt ad. Egy falat nyár, egy csepp harmónia, kompromisszumok nélkül.
Fűszeres sütőtök szirup diétás Tartalmaz: sütőtök, víz, dw1:4, gyombér, fahéj, kardamom, csillagánizs, szegfűszeg, szerecsendió,na-benzonat Kiszerelés: 2dl Tartósítószer: na-benzonat Fűszeres sütőtök szirup Engedd, hogy a melegítő fűszerek és a bársonyos sütőtök íze egyetlen kortyban átöleljen! Ez a diétás szirup nem tartalmaz hozzáadott cukrot, mégis gazdagon fűszeres: sütőtök, fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió,kardamom és egy leheletnyi csillagánizs - a klasszikus "pumpkin spice" újragondolva, természetesen. Tökéletes kávéhoz, lattéhoz, jegeskávéhoz - de próbáld ki zabkásába, sült almába vagy tejszínhabra is!
Fűszeres sütőtöklekvár Egy igazán különleges ínycsiklandó finomság, mely a sütőtök édes és fűszeres ízét ötvözi. Kiváló választás pirítósra, palacsintára vagy süteményekhez. A fahéj, gyömbér és szegfűszeg harmonikus keveréke egyedi, meleg ízélményt nyújt, amely tökéletesen illik a hűvösebb hónapokhoz. 100% természetes összetevők, tartósítószer nélkül. 212 ml
Fűszeres Szilvalekvár! Készülj fel egy igazi ínyencségre – megérkezett a fűszeres szilvalekvárunk! Az érett szilva mély ízeit gazdag fűszerekkel bolondítottuk meg, hogy egy különleges, meleg és fűszeres ízvilágot hozzunk létre, amely tökéletes a hűvös napokra. Gazdag és harmonikus íz: A fűszerek tökéletesen kiegészítik a szilva édes-savanykás ízét. Sokoldalúan használható: Ideális reggeli pirítósra, palacsintába, vagy akár süteményekbe is. 100% természetes összetevők:Tartósítószer és mesterséges adalékok nélkül. Ha valami újat szeretnél felfedezni a konyhában, vagy csak egy kis különlegességgel dobnád fel az étkezéseidet, akkor a fűszeres szilvalekvár tökéletes választás. Keresd a Kosarunkban, és varázsolj egy kis fűszert a mindennapokba! Összetevők: szilva, cukor, citromlé, fűszerek(fahéj, szegfűszeg, ánizs,kardamon) pektin 212 ml
100 % liofilizált (fagyasztva szárított) fűszernövényeből (fertei zeller), parajdi sóból készült fűszersó adalékmentes, vegán, vega, paleo A "fertei" zeller, ahogy tájszólásban mi hívjuk, messze földön híres. 200 éve termesztik ezen a vidéken, kiváltképpen Hegykőn. Az álatlam készített zeller szár is részben saját termesztésű, hegykői zellerpalántáról nevelt levelek, részben pedig Hegykőről kapott zellerlevelek. Legtöbbször frissen, salátákhoz használjuk, nálunk, Magyarországon szinte elengedhetetlen hozzávalója az igazi, aranysárga húslevesnek. Bátran haszáljuk, ezt a nagyon jótékonyhatású zöldséget. Nagyon jó B-vitamin forrás, segíti a fokozott koncentrációt és a stressz oldását. Nyári hőség idején segíti a testünk sóháztartásának egyensúlyban tartását a reggel és délután elfogyasztott fél-fél pohár zellerlé, vízzel hígítva.
Fűszersó fokhagymás 40 gr 100 % fagyasztva szárított hazai fokhagymából és parajdi sóból készült fűszersó, amely adalékmentes, vegán, vega, paleo Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről. De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás? Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben. A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? - Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent. A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.
100 % fagyasztva szárított medvehagymából és parajdi sóból készült fűszersó, amely adalékmentes, vegán, vega, paleo Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről. De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás? Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben. A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? - Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent. A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.
Ez a gyűjtött mézkülönlegesség alkalmas lázcsillapításra, használható a reuma és a magas vérnyomás kezelésének támogatására, ráadásul nagyon finom is!
A gesztenyeméz különleges, sötétbarna színével és sűrű állagával az egyik legkarakteresebb mézfajta. Jellegzetes, enyhén kesernyés, fanyar íze megosztó lehet, de sokan éppen ezért kedvelik. Illata erőteljes, aromás, kissé gyógynövényes jegyeket hordoz. A gesztenyeméz íze és illata is tartós, hosszú ideig megmarad a szájban. Sötét színe magas ásványianyag-tartalomra utal, főként vasban, káliumban és mangánban gazdag. A szelídgesztenye virágából készült nektár különösen gazdag antioxidánsokban. Ez a méz gyulladáscsökkentő hatású, és segítheti a vérkeringés javítását is. Erősíti az immunrendszert, így különösen hasznos lehet megfázásos időszakban. Antibakteriális tulajdonságai révén támogatja a sebgyógyulást és a fertőzések leküzdését. Kíméletesen, mégis hatékonyan segít az emésztőrendszer működésének szabályozásában. Fogyasztása ajánlott vashiány esetén is, mivel természetes módon pótolhatja a hiányzó ásványi anyagokat. Sportolók számára is előnyös, mivel gyors energiát biztosít, miközben támogatja a regenerációt. Kiváló minőségű, natúr édesítőszer, ami különleges ízt ad süteményeknek, teáknak vagy akár sajtok mellé is. Nem kristályosodik gyorsan, így sokáig megőrzi folyékony állapotát. A gesztenyeméz egy valódi kuriózum, mely egyszerre gasztronómiai élmény és természetes gyógyír.
50g/csomag Összetétel: citromfű, gyömbérgyökér, mályva virágzat, napraforgó virág, verbena levelek, természetes aroma Citromfüves, gyömbéres relax teakeverék. A teakeverék alkotói összetett módon támogatják a test harmonikus működését. Kellemesen citrusos ízvilága révén télen -nyáron kedvenc. Ajánlott megelőző teaként felnőttek, gyerekek és érzékeny gyomrúak számára is! Elkészítése: 100 C víz, 8-10 perces felöntéssel, lefedve. Adagolása: 1 tk/2 dl víz. Napi korlátozás nélkül fogyasztható!