Fekete gyöngyszemek, hazai földből! Nem kincsesbánya, de gazdagabbá teszi a konyhád. Annyira magyar, hogy még a mákos guba is csárdást jár tőle. 1 kg-os kiszerelésben kínáljuk.
Örömmel jelentjük be: megérkezett a várva várt kistestvér! Most már nemcsak 1000 g-os, hanem 500 g-os kiszerelésben is kapható a kiváló minőségű mákunk! ✨ Miért érdemes kipróbálni az új, kisebb kiszerelést? • Tökéletes választás kisebb háztartásoknak • Ideális, ha ritkábban sütsz mákos finomságokat • Frissebb marad, ha kisebb mennyiséget használsz fel egyszerre • Könnyebben tárolható a konyhaszekrényben • Kedvezőbb ár azoknak, akik kevesebbet fogyasztanak Ne maradj le róla! Próbáld ki most az új, praktikus 500 g-os kiszerelést, és élvezd ugyanazt a kiváló minőséget, amit az 1000 g-os változattól megszoktál.
Ezüsthagyma – az elegancia és frissesség találkozása! Keresed a tökéletes kiegészítőt savanyúságokhoz, koktélokhoz vagy húsos sültek mellé? Az ezüsthagyma apró, hófehér, gyöngyszerű megjelenésével és enyhén csípős, friss ízével igazi különlegesség a konyhában. Ideális savanyítva, marinálva vagy egészben megsütve. Gyakran használják hidegtálakhoz, vadas ételek mellé. Nemcsak finom, de alacsony kalóriatartalmú, és kiválóan serkenti az emésztést. Tökéletes választás azoknak, akik kis méretű, mégis karakteres ízű hagymát keresnek. Próbáld ki, és vidd új szintre az ízek harmóniáját!
A doboz tartalma 4*50g mini méz. Az oldalon található gyógyövényes és desszert mézek közül lehet választani. Rendeléskor üzenetben jelezheted, hogy milyen mézet szeretnél a dobozba.
Mézontófű (méhvirág, hernyóvirág) Európa viszonylag új kultúrnövénye. Citromos selyem, az allergiások legjobb barátja! Ez a mézfajta egyszerre ejti rabul a gyermekek szívét jellegzetesen édes ízével és az allergiásokat. Mivel pollentartalma elenyésző, így biztonsággal fogyasztható. Erősen gyulladáscsökkentő hatású, ugyanakkor jótékonyan besegít a vérnyomás megfelelő szinten tartásában. Fertőzések és égések kezelésében is segítségül hívható.
Pikáns időtálló klasszikus, téli esték kuckózós barátja, kockás takarós öröm. Ünnepivé varázsolja a legegyszerűbb kekszet, a leghétköznapibb teát is. Elegáns, vibráló és élettel teli. Akárcsak Te.
Boribon édesburgonya – természetes finomság minden konyhába! A Boribon fajta különleges megjelenésével és ízvilágával hamar a kedvenceddé válik. Fehér héja és fehér húsa elegáns külsőt kölcsönöz a szép alakú gumóknak, amelyek igazi kincsek a konyhában. Enyhén rostos, mégis lágy állagú, gesztenyére emlékeztető íze miatt sokoldalúan felhasználható: levesekben, köretként, pürében vagy akár süteményekben is tökéletes választás. Miért válaszd a Boribont? Gesztenyés ízvilágával különleges élményt nyújt Szép formájú gumói minden ételben jól mutatnak Enyhén rostos, tápláló és egészséges Cukorbetegek által is kedvelt fajta Szobahőmérsékleten (15–20 °C) könnyen tárolható
Feketeribizli lekvár Feketeribizli lekvár A feketeribizli különleges, karakteres íze lekvár formájában még inkább kibontakozik. Ez a kézműves lekvár nemcsak fanyar-édes ízével, hanem magas gyümölcstartalmával és telt aromájával is kitűnik. Ideális reggeli pirítóshoz, joghurthoz, süteményekbe, vagy akár sajttálak mellé is. Főbb jellemzők: Gazdag, mély ízvilág – a feketeribizli intenzív, enyhén fanyar karaktere különleges élményt nyújt Magas gyümölcstartalom – minimum 80% feketeribizli minden üvegben Kézműves termék – hagyományos eljárással, kis mennyiségben főzve Természetes összetevők – tartósítószer- és mesterséges aroma nélkül Összetevők: Feketeribizli, cukor, pektin, citromlé. Felbontás után hűtést igényel.
Kinka Feketeribizli szörp – tisztán gyümölcs, tisztán élmény. A szörp feketeribizli ízvilága intenzív, karakteres, és minden kortyában visszaadja a kézzel szedett, napérlelte gyümölcs frissességét. Kizárólag természetes alapanyagokból, tartósítószer és mesterséges aroma nélkül készül. Kiszerelés: 500 ml Összetevők: feketeribizli , cukor, víz, citromlé Hígítási arány: ajánlott 1:6 arányban vízzel hígítani Miért válaszd a Kinka Szörpöt? Magas gyümölcstartalom – intenzív, mélyribizlis íz 100%-ban természetes összetevők Tartósítószer-, adalék- és mesterséges színezékmentes Hazai gyártás – kézműves gondossággal, kis tételben Immunerősítő hatás – C-vitaminban gazdag ribizli Újrahasznosítható üvegpalackban Fogyasztási tippek Klasszikus frissítőként szódával vagy ásványvízzel Reggeli smoothie-ba, zabkására vagy joghurtba keverve Teába, koktélhoz, vagy akár fagylaltokra öntetként Sütikbe, pohárkrémekbe, házi zseléhez.
Fenyőrügy szörp, 7dl Tartalmaz: fenyőrügy, cukor, citrom, na-benzonat Kiszerelés: 7dl Erdő egy üvegben Van benne valami ősi, valami ami arra emlékeztet, milyen az, amikor mélyet szippantasz a tavaszi erdőben, és a levegő még tele van ígérettel. A friss fenyőrügy hozza ezt a zöld lendületet, a cukor elsimítja, megszelídíti, a citrom megvillan benne, mint egy napfényfolt a moha közepén. Ez a szörp nem csak ital - ez egy kis kirándulás a két korty között. Fenyőrügy szörp - amikor az erdő hazajön veled!
Fermentált Bohócsapka paprika – Igazi ízbomba! A Levendula Álom Kert kézműves kistermelői különlegessége. Ez a Bohócsapka paprikából készített fermentált szósz egy üvegbe zárt ízrobbanás: élénk piros színe, sűrű állaga és apró paprikadarabjai jelzik, hogy valódi, friss alapanyagból készült. A fermentálás természetes módon mélyíti el az ízeket, kerek, savanykás, ugyanakkor kellemesen csípős karaktert adva a szósznak. Felhasználás: húsok, hamburgerek, hot-dogok mellé szendvicsekhez grillételekhez tésztákhoz vagy akár mártogatós alapnak ízfokozóként levesekbe, ragukba, pörköltekhez Miért különleges? kézműves, kistermelői készítmény tartósítószer-mentes természetes fermentációval készült intenzív, gazdag, fűszeres-csípős ízvilág A Bohócsapka paprika jellegzetes formája és aromája a címkén is visszaköszön, így már ránézésre tudni lehet: ebben az üvegben valódi karakter rejtőzik.
A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. A céklát fokhagymával és vöröshagymával savanyítottam. Fogyasztási javaslat: magában, vagy salátába keverve, illetve köretnek ajánlom bármely főétkezés mellé, de wrap, levesbetét, vagy szendvics feltét is lehet belőle. Minden alapanyag vegyszermentes termesztésből származik. Összetevők: cékla, hagyma, fokhagyma, gyógyszerkönyvi tisztaságú só, energetizált víz. Kiszerelés: 200 gramm/üveg