Süteményeinket saját gazdaságunkból származó fürjtojás és saját készítésű lekvár felhasználásával készítjük nagymama receptje alapján, minőségi alapanyagokból. Összetevők: búzafinomliszt, vaj, cukor, lekvár, fürjtojás, vanillincukor, sütőpor.
Süteményeinket saját gazdaságunkból származó fürjtojás és saját készítésű lekvár felhasználásával készítjük nagymama receptje alapján, minőségi alapanyagokból. Összetevők: búzafinomliszt, vaj, trappista sajt, fürjtojás, tejföl, étkezési só.
A füstölt fürjtojásokat sertéstöpörtyűvel és hagymával ledaráljuk, sóval, borssal, mustárral és fürtojásból készített majonézzel ízesítjük. Töltés után egy kanálnyi sertészsírral lezárjuk. Pástétom jellegű. Tartósítószermentes, hűtést igényel.
Natúr gomolya sajt füstölve. Minden guriga egyenként kézzel készül ezért változó a súlya.
Összetevők: szilva, cukor,só, ecet, víz, fűszerek 720 ml A fűszeres ecetes szilva egy ízletes és aromás savanyúság, amely kiváló minőségű, érett szilvából készült ínyencség, amelyet gondosan válogatott alapanyagokból és hagyományos recept szerint készítünk. Ez a különleges csemege tökéletes elegye az édes és savanyú ízeknek, amelyeket fűszerekkel és ecettel fokoztunk. Ízvilág: Az édes, érett szilva gyümölcsszüret frissességét és édességét hozza elő. Az ecet hozzáadja a savanykás ízt, amely kiválóan kiegészíti a szilva természetes aromáját. Fűszerek, mint például szegfűszeg, fahéj és szerecsendió, fűszeres és meleg ízt adnak a szilvának. Egy igazán gazdag ízvilágú savanyúság, amely különleges ízének köszönhetően kedvelt választás a kulináris élvezeteket kedvelők körében.
Fűszeres Szilvalekvár! Készülj fel egy igazi ínyencségre – megérkezett a fűszeres szilvalekvárunk! Az érett szilva mély ízeit gazdag fűszerekkel bolondítottuk meg, hogy egy különleges, meleg és fűszeres ízvilágot hozzunk létre, amely tökéletes a hűvös napokra. Gazdag és harmonikus íz: A fűszerek tökéletesen kiegészítik a szilva édes-savanykás ízét. Sokoldalúan használható: Ideális reggeli pirítósra, palacsintába, vagy akár süteményekbe is. 100% természetes összetevők:Tartósítószer és mesterséges adalékok nélkül. Ha valami újat szeretnél felfedezni a konyhában, vagy csak egy kis különlegességgel dobnád fel az étkezéseidet, akkor a fűszeres szilvalekvár tökéletes választás. Keresd a Kosarunkban, és varázsolj egy kis fűszert a mindennapokba! Összetevők: szilva, cukor, citromlé, fűszerek(fahéj, szegfűszeg, ánizs,kardamon) pektin 212 ml
Fűszerpaprika (csemege) Saját termelésű fűszerpaprika. 500g/csomag 100%paprika
100 % liofilizált (fagyasztva szárított) fűszernövényeből (fertei zeller), parajdi sóból készült fűszersó adalékmentes, vegán, vega, paleo A "fertei" zeller, ahogy tájszólásban mi hívjuk, messze földön híres. 200 éve termesztik ezen a vidéken, kiváltképpen Hegykőn. Az álatlam készített zeller szár is részben saját termesztésű, hegykői zellerpalántáról nevelt levelek, részben pedig Hegykőről kapott zellerlevelek. Legtöbbször frissen, salátákhoz használjuk, nálunk, Magyarországon szinte elengedhetetlen hozzávalója az igazi, aranysárga húslevesnek. Bátran haszáljuk, ezt a nagyon jótékonyhatású zöldséget. Nagyon jó B-vitamin forrás, segíti a fokozott koncentrációt és a stressz oldását. Nyári hőség idején segíti a testünk sóháztartásának egyensúlyban tartását a reggel és délután elfogyasztott fél-fél pohár zellerlé, vízzel hígítva.
Fűszersó fokhagymás 40 gr 100 % fagyasztva szárított hazai fokhagymából és parajdi sóból készült fűszersó, amely adalékmentes, vegán, vega, paleo Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről. De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás? Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben. A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? - Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent. A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.
100 % fagyasztva szárított medvehagymából és parajdi sóból készült fűszersó, amely adalékmentes, vegán, vega, paleo Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről. De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás? Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben. A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? - Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent. A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.